luni, 5 septembrie 2011

Te nasti gay sau devii?

Stiinta face în prezent studii asupra fratilor gemeni , noteaza ziarul italian La Repubblica, într-o corespondenta de la Londra din editia din 31 august, semnata de Enrico Franceschini. Patrick si Thomas sunt doi frati gemeni de sapte ani, perfect identici. Este suficient însa sa petreci cu ei câteva minute pentru a-ti da seama de diferentele dintre ei: Patrick este blând, meditativ, delicat; Thomas este agresiv, zgomotos, exploziv.
Când gemenii aveau doi ani, Patrick a gasit în dulap pantofii mamei sale si i-a încaltat. La trei ani, în timp ce Thomas manevra pistoale de jucarie, Patrick spunea ca jucariile sale preferate sunt papusile Barbie. Anul trecut, educatoarea a chemat-o pe mama celor doi gemeni la gradinita pentru a-i spune ca Patrick îi stânjenea pe ceilalti copii din clasa insistând asupra faptului ca el este fetita, nu baiat.
Mama baietilor a recurs la un psiholog si a descoperit ca un astfel de comportament are o denumire specifica: “childhood gender nonconformity” - CGN, cu alte cuvinte o copilarie neconforma cu propriul sex. Exista nenumarate cercetari asupra acestui fenomen, potrivit carora 75 la suta din copiii afectati de CGN devin homosexuali sau bisexuali, atunci când ajung adulti.
Totusi, daca acest lucru ar fi adevarat, atunci de ce un frate geaman are tendinte feminine si gay, în timp ce celalalt creste heterosexual ?, se întreaba semnatarul articolului.
Freud sustinea ca homosexualitatea rezulta din factori ambientali, din educatia primita de la parinti, dintr-o mama prea protectoare. Dar în cazul celor doi gemeni , mama si educatia primita sunt identice pentru ambii.
Teorii mai recente, din ultimul deceniu, au acordat în schimb mai mult credit ipotezei opuse, cu alte cuvinte cauzelor genetice ale homosexualitatii, odata cu descoperirea unei asa-numite ”gene gay”, în 1993 - cromozomul Xq28 -. Totodata, s-au efectuat studii asupra dimensiunilor neuronilor hipotalamusului - regiunea din creier care controleaza sfera sexuala, în urma carora s-a dovedit ca la heterosexuali sunt dubli comparativ cu homosexualii.
Cu toate acestea, gemenii Patrick si Thomas au primit acelasi si identic patrimoniu genetic. Atunci de ce au o orientare sexuala diferita, se mai întreaba autorul articolului.
Raspunsul definitiv nu a fost dat înca, dar cunoasterea stiintifica în acest domeniu evolueaza cu pasi de urias datorita unui studiu efectuat pe o perioada de cinci ani, în SUA asupra unui numar de 5.000 de frati, heterosexuali si homosexuali. Totodata, s-au efectuat si unele cercetari revolutionare în Suedia, Austria, precum si în alte tari europene. În timp ce continua sa piarda teren vechea teza freudiana a homosexualitatii generate de mediu si de modul în care a fost crescut un copil, noi dovezi întaresc importanta unor factori genetici si biologici în dezvoltarea unei preferinte sexuale sau alteia.
În ceea ce-i priveste pe gemenii Patrick si Thomas, ziaristul nu le-a dat numele lor reale, a caror poveste a fost relatata de cotidianul american The New York Times si de cel britanic The Guardian, opinia expertilor este aceea ca diferenta s-a creat în timpul vietii intrauterine, în cursul celor noua luni de sarcina . Este posibil ca Patrick sa fi trait un stres prenatal, din cauza pozitiei sale în uter , a fluxului de sânge care ajungea la el, sa a altor factori independenti de controlul mamei.
La vechea întrebare ”te nasti homosexual , sau devii?”, ar trebui sa se raspunda, cel putin în cazul unuia dintre gemeni , ca uneori devii homosexual înca înainte de a te naste.(via TG)

8 comentarii:

  1. Reiese totuşi că homosexualitatea ar surveni în urma unei lipse, a unei disfuncţii? Destul de deranjante, totuşi, concluziile care îi atribuie din start homosexualităţii lipsuri şi handicap

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se poate ca nici să nu te naşti şi nici să nu devii? Eu aş vrea, dacă-mi permite-ţi, sa rămân hetero…

    RăspundețiȘtergere
  3. Exista o metoda de tratament naturist;homeopatia,care ar ajuta ca persoana respectiva ,homosexuala,sa revina la normalitate ,as acum a fost conceput,bineinteles daca si ea vrea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Oriunde veti merge veti fi tratate ca in “minoritate”. Peste tot homosexualitatea este privita la fel, diferenta dintre Romania si alte tari este diferenta ca numar, intr-o tara mai mare bineinteles ca vor fi mai multi si daca este si lege a discriminarii respectata atunci nu o sa iti spuna in fata ca sa nu aibe probleme cu legea dar tratati pana la urma veti fi la fel. Intr-adevar sunt organizatii de gay dar sa nu credeti ca acum va vor primi pe voi cu bratele deschise, au si ei oamenii lor care nu pot sa ii ajute nu stau dupa toti imigrantii.
    Plecati din Romania si lamuriti-va!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare faza cu homeopatia :)) nu am mai auzit-o pana acum. Nu s-a descoperit inca de ce unele persoane sunt atrase de pers. de acelasi sex cum nu s-a descoperit inca de ce altele sunt atrase de pers. de sex opus. Asa cum un barbat heterosexual nu poate avea o relatie cu un alt barbat, la fel un barbat homosexual nu poate avea o relatie cu o femeie.

    RăspundețiȘtergere
  6. sincer eu cred ca te nasti gay....nu este o alegere.....faptul ca iti dai seama la 16 ani sau la 50 reprezinta doar retinere si neacceptare.... noi ne nastem asa nu putem fi altfel si totusi nu avem nici o vina...

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragii mei,homosexualitatea nu este optionala. Nu stiu daca ar vrea cineva sa fie gay,deci nu o alegem noi,cred ca ea ne alege si asta nu este un diagnostic asa cum multi vorbesc in necunostinta de cauza. A.S

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim-esti bolnav psihic omule,sincer acuma.Du-te s trateaza-te la o psihiatrie naibii. ,,Nu stiu daca ar vrea cineva sa fie gay,deci nu o alegem noi,cred ca ea ne alege....'' am impresia ca furi prea mult curent.Toti sunt liberi la orice...alegerea hainelor,comportamentul,munca,etc.Esti pe o alta lume,pe bune.

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de comentat ?? comenteaza nu sta pe ganduri

schimb de likeuri