duminică, 28 august 2011

Primul muzeu gay din SUA, inaugurat la San Francisco


Primul muzeu din Statele Unite ale Americii consacrat istoriei mişcării pentru drepturile homosexualilor a fost inaugurat joi, într-un cartier istoric din San Francisco, potrivit AFP.
Gay Lesbian Bisexual Transgender History Museum (GLBT) este cel de-al doilea muzeu de acest tip din lume, după o instituţie similară, inaugurată la Berlin în urmă cu mai multe decenii.
Muzeul a fost inaugurat joi, în cartierul Castro, unul dintre locurile preferate de comunitatea homosexualilor din San Francisco. Printre obiectele expuse se numără nişte ochelari roz, o pereche de blugi şi un fluier care i-au aparţinut lui Harvey Milk, primul consilier local al oraşului care şi-a făcut publică orientarea homosexuală.
Povestea lui Milk, asasinat în 1978, a fost relatată într-un film în care rolul consilierului local a fost interpretat de Sean Penn - "Milk - Preţul curajului" (2008) .
"Noi am făcut tot ceea ce era posibil pentru ca acest muzeu să fie bogat, variat şi să reprezinte comunitatea de gay, lesbiene, bisexuali şi transsexuali", a declarat unul dintre responsabilii muzeului, Paul Boneberg.
Mii de turişti vizitează în fiecare an cartierul Castro "în căutarea culturii homosexuale", a mai spus Boneberg, care a adăugat că în acest muzeu se găsesc documente ce reflectă mai mult de un secol din istoria homosexualităţii.

Un comentariu:

  1. dak ar fi si la noi in Romania asta de cacat ar fi bine.....eu apreciez persoanele gay si imi place sa fiu in compania lor...te poti simti mult mai bine cu ei in oras de exemplu decat cu un hetero:))) bv vou baieti....:)) va pup pe toti:-*

    RăspundețiȘtergere

Ai ceva de comentat ?? comenteaza nu sta pe ganduri

schimb de likeuri