duminică, 11 martie 2012

Giganţii Coca-Cola şi Pepsi îşi schimbă reţeta ca să nu te îmbolnăvească de CANCER! Decizie unică în istoria companiilor

coca-cola-si-pepsi.jpg
Cei mai mari jucători de pe piaţa băuturilor carbogazoase sunt nevoiţi să îşi schimbe reţeta, pentru că produsul lor care se află acum pe piaţă poate produce tumori canceroase. Cele două firme concurente trebuie să schimbe formula culorii de caramel, iar dacă nu vor face acest lucru vor fi nevoiţi să pună o etichetă pe sticle - ca cele asemănătoare de pe pachetele de ţigări - care să prevină consumatorii de riscul îmbolnăvirii de cancer.
Fabricile din California SUA au început deja să facă aceste schimbări, urmând ca toate fabricile din ţară să adopte această măsură. Substanţa care a generat acest imens scandal se numeşte 4-methylimidazole (4-MI sau 4-MEI), pe care specialiştii în medicină şi cercetare au catalogat-o ca fiind CANCERIGENĂ.
Totul s-a întâmplat după ce în urma cercetărilor s-a aflat că această substanţă produce tumori cancerigene la animalele cărora le-a fost administrată. Pe termen lung, substanţa aceasta face acelaşi lucru şi la oameni.
“Pentru ca această substanţă să devină dăunătoare pentru om, trebuie consumate cam 1000 de cutii de suc zilnic, însă asta nu ne împiedică să cerem schimbarea aceastei substanţe din compoziţia băuturilor", a declarat un purtător de cuvânt al FDA, SUA.
Reţeta Coca-Cola este unul din cele mai bine păstrate secrete , fiind ţinută într-un seif din Atlanta.(Antena3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de comentat ?? comenteaza nu sta pe ganduri

schimb de likeuri